Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки , pls.HELP

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачки , pls.HELP

Здравейте Колеги,
    днес както си карах по магистралата и валеше дъжд се случи нещо много гадно.Нещо "изпука" и лявата шоф.чистачка отказа , след малко и дясната , преплетоха се и..................ужас.Та сега дясната работи а лявата си е на свободен ход , т.е. върти се около остта си.Още не съм разглобявал , но да ме посъветвате какво ме очаква.Нов механизъм или пък незнам.Моторчето се чува че бръмчи.Миналата седмица ми спраскаха и челното стъкло..................абе б..и късмета.С радост очаквам Вашите мнения.

Весели празници на всички Алфа Фенове

Първоначално публикувано от Alffa Покажи съобщение
    Здравейте Колеги,
    днес както си карах по магистралата и валеше дъжд се случи нещо много гадно.Нещо "изпука" и лявата шоф.чистачка отказа , след малко и дясната , преплетоха се и..................ужас.Та сега дясната работи а лявата си е на свободен ход , т.е. върти се около остта си.Още не съм разглобявал , но да ме посъветвате какво ме очаква.Нов механизъм или пък незнам.Моторчето се чува че бръмчи.Миналата седмица ми спраскаха и челното стъкло..................абе б..и късмета.С радост очаквам Вашите мнения.

Весели празници на всички Алфа Фенове
    ами колега поразглоби малко и виж сигурно е механична повредата
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Утре почвам

Comment

имах подобен "филм" миналата седмица
        при мене беше превъртяла оста която задвижва рамената на чистачките и стоеха в най-горно положение
        механизма се сваля лестно-сваляш пласмасовите капаци и чистачките и стигаш до него
        самия механизъм се даржи на 3 болчета тип еврейска звезда
        сложих му федер шайба нагласих механизма и стегнах и за сега държи
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от Alffa Покажи съобщение
          Утре почвам

Виж Гайката на чистачката ако разхлабена сегния при мене на пасата редовно ставаше тва нещо са на алфата само с пръскачките проблеми съм имал чистачките още не ....
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
            Виж Гайката на чистачката ако разхлабена сегния при мене на пасата редовно ставаше тва нещо са на алфата само с пръскачките проблеми съм имал чистачките още не ....
            ако са ти запушени пръскачките ги свали и продухай с компресор
            аз така направих и са като нови
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

Дано да се е разхлабила гайката.
              Много благодаря за съветите

Comment

Беше се откачила лявата щанга , която задвижва самата чистачка.Странна работа.Беше се и изкривила.Закачих я и да видим до кога ще издържи.
                Поздрави

Comment

За да не пускам излишна тема ,искам тук с извинение на пусналия темата ,да попитам за чистачките...
                  На моята , имам от 3-4 месеца следния проблем начи като ги пусна да работят през интервал ,тръгват чистачките първия път и спират почти веднага. също така когато тргна да пръскам ,за да си изчистя стъклото -като дрътпна лоста към мен вода потича,но те не тръгват ...Как да отстраня този проблем

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    За да не пускам излишна тема ,искам тук с извинение на пусналия темата ,да попитам за чистачките...
                    На моята , имам от 3-4 месеца следния проблем начи като ги пусна да работят през интервал ,тръгват чистачките първия път и спират почти веднага. също така когато тргна да пръскам ,за да си изчистя стъклото -като дрътпна лоста към мен вода потича,но те не тръгват ...Как да отстраня този проблем
                    Аз си отстраних моя проблем след като свалих цялата сергия и отворих моторчето.Смених му греста и му почистих пътечките,а и малко ги огънах за да правят по-хубав контакт.Също така извадих остичките и ги почистих от сухата грес(защото и това допълнително ги затормозява).
                    Сега интервала си е без проблем и не насича или да спрът на средата.
                    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                      Аз си отстраних моя проблем след като свалих цялата сергия и отворих моторчето.Смених му греста и му почистих пътечките,а и малко ги огънах за да правят по-хубав контакт.Също така извадих остичките и ги почистих от сухата грес(защото и това допълнително ги затормозява).
                      Сега интервала си е без проблем и не насича или да спрът на средата.
                      мерси , ще се опитам да стигна до машинките ,но ,ако някой го е правил ,д акаже моля има ли някакви специфики

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                      X